Camebridge Dieet

Cambridge DieetCambridge dieet – Met de snelheid waarmee nieuwe diëten die vrijwel wekelijks op de markt verschijnen lijkt het wel of afvallen een fluitje van een cent is en je met elk dieet zomaar even een paar kilo kwijt bent in een week. Helaas weten we allemaal dat dit niet waar is.

De diëten die wel werken zijn ‘blijvers’ en al jaren op de martk neem bijvoorbeeld het Cambridge dieet, bestaat al bijna 25 jaar en is nog steeds een dieet dat veel mensen helpt met afvallen.  Een dieet dat al sinds 1985 aktief is en nog steeds wekelijks door honderdduizenden mensen wereldwijd gevolgd wordt kan niet anders dan erg goed zijn.

Het is een Cambridge dieet bestaat uit een vloeibaar dieet programma waarbij je 3 maal daags een speciaal drankje drinkt dat bestaat uit een combinatie van voedings- en vitamine preparaten afgewisseld met soepen en een soort gevulde repen. Er zijn twee varianten die erg populair zijn in Nederland. Je hebt de keuze uit snel afvallen of de gelidelijke methode waar je minder snel afvalt maar die wel op de langere termijn zijn resultaat behoudt. Als je snel af wilt vallen dan kun je het beste het Cambridge 500 dieet nemen.

Cambridge dieet 500

Cambridge 500 is een product dat snel resultaat afdwingt en is daarmee ideaal voor mensen met overgewicht. Als je snel af wilt vallen en geen baat hebt bij diëten die een langer tijd vergen dan is de 500 variant het dieet voor jou. Binnen een paar dagen zul je merken dat je lichaam over gaat tot het verbranden van overtollig lichaamsvet. Omdat Cambridge 500 minder dan 500 kilocalorieën per dag bevat treed de vetverbranding sneller op dan bij andere diëten. Ondanks het snelle effect kun je toch afwisselend blijven eten.

Cambridge 500 kent een gevarieerd assortiment.

  1. 5 verschillende soorten soepen ( te weten; groente, kip & champignon, champignon lactosevrij, tomaten en oriëntal chili)
  2. 9 milkshakes met verschillende smaken (voor elk wat wils; chocolade, vanille, aardbei, banaan, butterscotch, cappucino, bosvruchten, chocolate orange en toffee-walnoot)
  3. 2 soorten repen (noten en cranberries) en voor de liefhebbers van porridge een speciale pap maaltijd

Als aanvulling kun je ook nog gebruik maken van pakken met diverse dranken in de smaken sinaasappel en Bosbessen. Het Cambridge dieet is dus afwisselend genoeg en gaat dus niet snel vervelen. (De meeste shake-diëten gaan na een dag of 5 wel vervelen) Cambridge 500 wordt door de meeste deelnemers omschreven als een dieet met smaak en afwisseling.  Dat is ook niet zo verwonderlijk want tijdens het testen van de producten is er continue ruggespraak gehouden met een smaakpanel.

Verantwoord dieet

Cambridge 500 is ontwikkeld aan de universiteit van Cambridge en hieruit mag je opmaken dat het een verantwoord dieet is dat bij een juist gebruik geen gevaar voor je gezondheid oplevert. Dokter Allan Howard heeft ruim 7 jaar onderzoek gedaan naar de werking van het dieet en tijdens deze jaren de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden en daar waar nodig aanpassingen doorgevoerd. In samenwerking met het onderzoek’s centrum in het Addenbrook’s Ziekenhuis zijn de statistieken van honderden personen bijgehouden. Over de werking van het Cambridge dieet zijn diverse wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

De sleutel tot het succes van Dokter Allan Howard en zijn onderzoeksteam liggen in het gebruik van een laag percentage koolhydraten in de voedingsupplementen. Omdat er structureel minder koolhydraten te verbranden zijn in je lichaam gaat het lichaam op zoek naar andere bron voor energie en die vind het lichaam in de overtollige vetcellen.

Langzaam maar zeker komt het vetverbrandingsproces op gang en zullen de eerste pondjes als sneeuw voor de zon verdwijne. Dit kan al binnen enkele dagen na de start van het dieet. Als je het Cambridge 500 Dieet gebruikt volgens de bijsluiters dan is het dieet een medisch verantwoorde methode om af te slanken. De dagelijkse voeding bestaat uit de voornoemde milkshakes, gevarieerde soepen en repen, dus het lichaam krijgt de broodnodige bouw- en voedingsstoffen binnen. Zelfs vitaminen en mineralen zitten in het pakket en het slikken van extra vitaminen pillen is dus niet nodig.

Cambridge 800 Dieet

Het Cambridge 800 is ontwikkeld voor personen die niet persé binnen enkele weken veel kilo’s af willen vallen maar geleidelijk hun lichaamsgewicht wat bij willen stellen. Cambridge 800 is een goed alternatief voor de wat drastischer maatregelen van het Cambridge 500 dieet. Voor wat betreft de voedingsupplementen zit er geen verschil tussen beide diëten het smaakvolle pakket van repen, milkshakes en soepen is hier ook de basis van het programma.

Cambridge 800 kan gebruikt worden als totaal voeding die bestaat uit 4 maaltijden per dag, eventueel te combineren met een maaltijd die je zelf kunt bereiden. De Cambridge programma’s kun je zelf samenstellen al naar gelang het aantal calorieën dat je tot je wenst te nemen. Deze aantallen bepalen mede de snelheid van afvallen. Een goed uitgangspunt zijn de 800, 1000 en 1200 kcal varianten. Hiermee bepaal jezelf hoeveel en hoe snel je wilt afslanken, kortom je houdt zelf de regie. Elke programma kan in principe door iedereen gevolgd worden het is echter wel van belang dat het programma afgestemd is op je lichaam. Je kunt je voorstellen als je 15 kilo overgewicht hebt en je lichaam gewend is een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag dat je dit niet ineens kunt decimeren. Als je elke dag rond de 2000 calorieën at en je gaat ineens naar 500 dan kan dit gevolgen voor je gezondheid opleveren. Let hier dus op en bouw het aantal dagelijkse calorieën eventueel langzaam af tot het niveau dat je wenst.

Naast een ideaal programma om in een rustig tempo af te slanken is het Cambridge 800 programma ook de aangewezen methode om op je gewicht te blijven als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt. Je kunt dan overgaan op het eten van de gewone maaltijden die je normaal ook zou eten (uiteraard in aangepaste hoeveelheden) en één maaltijd per dag vervangen voor een Cambridge 800 soepje, milkshake of een reep met noten of bessen. Zo houdt je je lichaam slank en krijg je toch genoeg voedingsstoffen en vitamines en mineralen binnen. Op deze manier draag je ook bij aan je gezondheid en met een beetje sport erbij voel je je ook nog eens fit en lekker.

Sporten is sowieso aan te raden naast het gebruiken van een dieet programma. De Cambridge diëten lenen zich uitstekend voor een combinatie met wat sport oefeningen alhoewel het wel wordt aangeraden om bij het Cambridge dieet 500 niet teveel energie van je lichaam te eisen. Als het dieet vet aan het verbranden is en je gaat er naast ook nog eens fanatiek sproten dan onttrek je teveel bouwstoffen uit je lichaam. Licht oefeningen is voldoende.