Gezond afvallen

Gezond AfvallenVoordat je aan een dieet wilt beginnen moet er wel rekening mee houden dat op dieet gaan een serieuze zaak is en dus moet je ‘gezond afvallen‘. Het volgen van een dieet dient precies en gezond te gebeuren om te voorkomen dat je geen resultaat boekt of je gezondheid beschadigt.

Er zijn veel fouten gemaakt door personen die af wilden vallen en dit kan tot behoorlijke gezondheidsrisico’s leiden. Door het volgen van een verkeerd dieet verlies je niet alleen geen gewicht, maar breng je ook je gezondheid in gevaar, gezond afvallen is dus altijd het devies. De sleutel tot succes bij afvallen is je houden een een paar regels en vooral niet de fouten maken die de meeste mensen maken. Terwijl zij denken dat ze gezond afvallen zijn ze in werkelijkheid hun gezondheid op het spel aan het zetten. De vijf beste tips om gezond af te slanken beschrijven wij hieronder, lees ze rustig door en leer ervan hoe je gezond en veilig kunt afvallen.

Gezond Afslanken in vijf stappen

Ontbijt overslaan:Gezond afvallen

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag is een veel gehoorde kreet, en dat is ook zo. Als je start met een dieet wil dit niet zeggen dat je gewoon maar moet stoppen met eten en als een goeroe of zo gaat vasten. Ook tijdens het afvallen met je stofwisseling goed blijven functioneren. Je lichaam moet tenslotte vet verbranden om de kilo’s eraf te ‘branden’. Een belangrijke ‘verbrandingsmotor’ is de stofwisseling. Deze activeer je onder meer door je ontbijt te eten, je stofwisseling komt dan normaal op gang en het verbrandingsproces begint.

Als je het ontbijt niet tot je neemt en pas later gaat brunchen bijvoorbeeld dan verbrandt je stofwisseling geen vet maar wordt dit direct opgeslagen in de je lichaams eigen cellen. Met als gevolg dat je eerder aan zult komen dan dat je zult afvallen. Wat je dus ook besluit sla nooit de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt, over. Het beste kun je een vezelrijk ontbijt nuttigen zoals muesli varianten of grof volkoren brood.

Veel vet-arme producten eten:Gezond afvallen

Nog steeds zijn er een heleboel mensen die in de veronderstelling leven dat zolang je voedsel maar vet-arm is het geen kwaad kan voor je figuur en je er zoveel van kunt eten als je wilt tijdens het afvallen. Dit is een fabel, ook het eten van vruchten en vet arme voedingswaren kan leiden tot een toename van het gewicht. Grote hoeveel voedsel bevatten nu eenmaal ook calorieën en die worden door het menselijk lichaam weer omgezet in suiker soorten die dan weer als vetcellen worden opgeslagen in het lichaam. Vet-arm is dus geen garantie voor succes, je dient ook altijd goed op de calorieën te letten. Deze staan tegenwoordig op elke verpakking. Natuurlijk is het eten van fruit en groenten gezond maar ook hiermee dien je je tijdens een dieet toch aan een strikte hoeveelheid te houden. Calorieën blijven nu eenmaal optellen, ook als ze ‘verpakt’ zitten in een appel.

Het drinken van alcohol:Gezond afvallen

Tijdens het dieeten is het sterk af te raden om alcohol te nuttigen. Alcohol bevat enorme hoeveelheden suikers en koolhydraten en wat je dus niet eet, drink je er wel weer aan als je toch een glaasje alcoholhoudende drank neemt. Er zitten zoveel calorieën in alcoholische dranken dat je snel meer gewicht door krijgt.

Een neven effect van alcohol is dat het je bloedsuikerspiegel verhoogt en als die naar verloop van tijd weer daalt dan ontstaat het gevoel van honger. Met het drinken van één glas sterke drank of bier krijg je al gauw zo’n 100 calorieën binnen en die worden weer omgezet in vet. Het beste kun je daarom thee of water drinken in plaats van alcoholische versnaperingen, hoe lekker ze ook zijn. Als je jezelf wilt belonen voor een week goed en gezond afvalllen dan kun je wel één glas rode wijn nemen, want wijn is op zich gezond en bevat ook nog eens goede stoffen voor het menselijk hart.

Snacks en Fastfood:Gezond afvallen

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken als ze denken gezond af te vallen is een fastfood-keten te bezoeken. Regelmatig hoor je nog steeds dat je tijdens het afvallen jezelf wel 1 keer per week mag verwennen als beloning voor het ‘strenge lijnen’ de heel week. Dit is fout! Al de etenswaren en gerechten die ze verkopen in een fastfood restaurant zitten boordevol calorieën en meestal zijn de porties ook nog eens absurd groot, vooral de dubbele hamburgers en extra porties frieten zijn echte calorieën bommen.

Daarnaast is het erg moeilijk om de verleiding te weerstaan om niet direct een heel blad vol te bestellen als je er binnen loopt. Op de producten kun je niet lezen hoeveel calorieën er in zitten en daarnaast zijn ook meestal verre van gezond. Mijd dus alle fastfood ketens zolang je gezond wilt afslanken en kun je er niet onder uitkomen neem dan een salade of iets dergelijks.

Wees realistisch voor jezelf:Gezond afvallen

Als je echte gezond wilt leven dan gaat dat in het begin niet van leien dakje. Maar je zult zien dat je na verloop van enkele weken al je gedachtestroom ziet veranderen en dat de producten die niet goed voor je zijn niet zo’n aantrekkingskracht meer op je hebben. Er zijn genoeg alternatieven die ook erg lekker zijn en toch heel erg gezond. Tegenwoordig is er voor vrijwel ieder product wel een light variant te krijgen en in het boek van dokter Frank staan ook heel veel tips voor goede calorie arme producten.

Mocht je enig overgewicht hebben dan is er niet direct en man overboord maar wees realistisch voor jezelf. Overgewicht is nog steeds een belangrijke doodsoorzaak in Nederland en het is dus erg schadelijk voor de gezondheid. Overgewicht kan leiden tot ernstige hart- en vaatziekten, een hoog cholesterolniveau en je kunt er zelf diabetes van krijgen. Als je begint aan een gezond dieet, dan zijn er twee zaken heel erg belangrijk, geduld en een gezonde portie doorzettingsvermogen! Gezond afvallen vergt enige tijd maar je krijgt er zoveel plezier voor terug begin dus vandaag met gezond en veilig afslanken.

Doe 2x per week aan Fitness:Gezond afvallen

Een dieet alleen zal er zeker toe bijdragen dat je je gezond voelt en dat je lichaamsgewicht niet ver toe zal nemen. Naast gezond afvallen is er ook nog een ander aspect dat bijdraagt een je algehele welzijn, je fit voelen! Het volgen van een dieet heeft betrekking op je eetpatroon en de hoeveelheden calorieën die je tot je neemt.

Het 2de aspect van gezond afvallen is het verbranden van die calorieën, dat bereik je door regelmatig te fitnessen. Een paar keer per week die extra buikspier oefeningen helpen je al gauw om je buik iets strakker te maken en gezonder door het leven te gaan. Speciaal voor jullie hebben wij een selectie gemaakt van de beste fitness oefeningen voor je buik:

oefening 1, oefening 2 en oefening 3.

Gezond afvallen kan iedereen, met een beetje wilskracht, vertrouwen en de goede tips van hierboven ben ook jij binnen 30 dagen 5 kilo kwijt! Probeer het zelf maar eens en je zult zien dat wij gelijk hebben. Gezond afvallen en een mooier en gezonder lichaam heb jezelf in de hand.